Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریزش ساختمان متروپل مانند تجربیات مشابه گذشته دارای تخلفاتی از سوی شهرداری‌ها بوده که ادامه این تخلفات می‌تواند باعث تکرار وقوع این‌گونه حوادث شود و جان انسان‌های زیادی را بگیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در هفته گذشته شاهد اتفاقات تلخی در آبادان بودیم، ریزش ساختمان متروپل باعث اندوه مردم در سراسر ایران شد و در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌ای داشت؛ در این بین بازار تحلیل‌های مختلف نیز داغ بود، برخی از عدم عضویت پیمانکار در نظام مهندسی می‌گفتند و برخی از شرایط ناایمن ساختمان؛ اما اینجا سوالی که دائما افکار عمومی را درگیر می‌کرد این بود که چگونه می‌شود ساختمانی به این بزرگی ساخت، اما ابتدائیات ایمنی را در آن رعایت نکرد، چگونه می‌شود متروپل به جای ۵ طبقه در ۱۲ طبقه ساخته شود و پروانه نیز از طرف شهرداری برای آن صادر گردد؟ این سوالات فراتر از ریزش یک ساختمان است و با کمی دوراندیشی می‌توان از این معلول و مصداق به علت و ساختار تولید این مصادیق پی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در شهرداری آبادان چه گذشت؟
درباره این ساختمان، ناظر نظام مهندسی از سال ۱۳۹۹ چندین بار نسبت به پرخطر بودن ایمنی ساختمان متروپل تذکر داده‌ بود که آخرین هشدار برای یک ماه پیش یعنی اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که این مراتب تذکر به شهرداری ارائه شده، اما در عمل اقدامی که باید مانع از رقم خوردن این حادثه شود، توسط شهرداری آبادان انجام نشده و متاسفانه عدم رسیدگی و اقدام، حادثه‌ای را رقم زد که باعث داغدار شدن تعداد زیادی از خانواده‌ها و مردم ایران شد.


علی رنود، دبیر مجمع مطالبه‌گران مردمی استان خوزستان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو درباره صدور پروانه و مجوز از طرف شهرداری آبادان برای ساختمان متروپل اظهار کرد: شهرداری صدور پروانه ساختمان متروپل را انجام داده، اما آیا صدور پروانه برای ۱۲ طبقه بوده؟ خیر! آیا صدور پروانه برای این نقشه بوده؟ خیر! آیا در صدور پروانه مفاد پروانه رعایت شده؟ خیر!


وی ادامه داد: اگر در مفاد پروانه تخلفی صورت بگیرد، پرونده باید به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع داده شود، اما از برگزاری جلسات این کمیسیون اطلاعاتی در دسترس نیست و اگر ارجاع شده‌ بود از سه عضو کمیسیون (یک قاضی، یک عضو شورای شهر و یک نفر به نمایندگی از وزارت کشور که در این کمیسیون حضور دارند) اگر جلسه کمیسیون تشکیل شده باشد باید از این سه نفر سوال کنیم که چه حکمی صادر کردید و به چه نتیجه‌ای رسید؟ به همین دلایل در موضوع متروپل قصور شهرداری کاملا مشهود است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


در این موضوع کمیسیون عمران مجلس نیز ورود کرده و محمدرضا رضائی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی طی مصاحبه‌ای با اشاره به تعارض منافع شهرداری آبادان در ساخت متروپل و اصلاح قوانین شهرسازی بیان کرد: ساختمان متروپل به صورت مشارکت بین بخش خصوصی و شهرداری در حال انجام بوده؛ از نظر من تعارض منافع صورت گرفته چرا که شهرداری از یک طرف شریک این ساختمان است و از طرف دیگر وظیفه نظارت دارد و ما باید در قوانین یک دستگاه نظارتی دیگری را در پروژه‌های مشارکتی مشخص کنیم.


رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: نظام مهندسی آبادان با فرماندار و دادستان وقت مکاتبه‌ای کرده که این پروژه در حال تخلف است، ولی متاسفانه اتفاقی نیفتاده است یعنی شورای شهر، دادستان و فرماندار در جریان کار بودند و این قدر تخلف محرز بوده که یک فرد معمولی هم متوجه تخلف می‌شد، ولی متاسفانه کسی اقدامی نکرده است.

چگونه با مدیریت صحیح شهری می‌توان جلوی حوادث گرفت؟
در بحث شهرسازی و ایمن‌سازی شهر به دلیل وقوع حادثه متروپل آبادان اظهاراتی از اعضای شورای شهر تهران نیز داشتیم که نسبت به پروژه‌ها مختلف شهر تهران اظهار نگرانی بابت تکرار این نوع حوادث داشتند؛ نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران در جلسه ۸ خرداد صحن علنی شورای شهر تهران، با اشاره به نظارت بر پروژه‌های مشارکتی شهرداری‌ها گفت: نظارت دقیق بر پروژه‌های مشارکتی شهرداری ضرورت دارد. در حادثه آبادان که منجر به کشته شدن تعدادی از هموطنان شد این سوال مطرح است که قوانین و مقررات ساختمانی کمبود و نقصی داریم؟ ما کمبود قانون نداریم البته به روزرسانی آن بنا بر شرایط انجام می‌شود، اما نکته اصلی نظارت است.


این عضو شورای شهر تهران افزود: نظارت بر عهده سازمان نظام مهندسی است و این سازمان به شهرداری آبادان در خصوص متروپل هشدار داده بود و شهرداری به دلیل منفعت از تخریب ساختمان سرباز زده است.


همچنین محمد آقامیری، عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران گفت: ۱۲۹ ساختمان ناایمن تهران کاربری مسکونی، اداری، تجاری و حتی بیمارستانی دارند و به این مکان‌ها اخطار داده شده است.


وی افزود: در قضیه متروپل یکی از مراکزی که وظایف خود را به درستی انجام نداده، شهرداری آبادان است که نباید اجازه ساخت و ساز صادر می‌کرد و در مرحله‌ای که مهندس ناظر اعلام اخطار کرده‌ بود باید کار را متوقف می‌کرد. شهرداری باید مانع این کار می‌شد، ولی، چون شهرداری شریک صاحب آن ساختمان به صورت مشارکتی بوده از تخلفات چشم پوشی کرده است.


در این بین روزنامه فرهیختگان طی گزارشی، نام تعدادی از ساختمان‌های ناایمن و پرخطر در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران را منتشر کرد که نشان می‌دهد فقط در شهر تهران تعداد زیادی ساختمان مشابه متروپل، پلاسکو و سینا اطهر وجود دارد، اما ادامه عدم رسیدگی به اوضاع این ساختمان‌ها که می‌تواند جان انسان‌های زیادی را بگیرد ولی همچنان این هشدارها توسط مسئولین شهری پشت گوش انداخته می‌شود.


این روز‌ها نیز شاهد همدردی مردم و مسئولین در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان هستیم که قطعا اظهار همدردی برای این حوادث پسندیده است، اما‌ ای کاش «علاج واقعه را پیش از وقوع چاره کنیم» و قدرت سیاسی مسئولین، قدرت اجتماعی مردم و رسانه‌ها برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه به کار گرفته شود تا هیچ وقت شاهد غم از دست دادن عزیزان هموطن نباشیم و از ریزش مجدد پل‌های اعتماد جلوگیری کنیم!

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آبادان شهرسازی کمیسیون ماده 100 متروپل خوزستان شورای شهر تهران شهرداری آبادان ساختمان متروپل کمیسیون عمران صدور پروانه نظام مهندسی پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۷۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت و شهرداری قم در موضوع منوریل اختلافی ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است

شهردار قم گفت: بین دولت و شهرداری قم در موضوع منوریل اختلافی وجود ندارد و شهرداری قم مصوبات سفر ریاست جمهوری را اجرایی خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سید مرتضی سقائیان نژاد امروز _ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در بازدید از پروژه منوریل و ایستگاه مطهری متروی قم در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: حضور به همراه استاندار محترم در این پروژه نشان دهنده عزم شهرداری قم برای رفع مشکلات است.

وی افزود: شهرداری قم به وظایف خود در عمل به مصوبات سفر ریاست جمهور در پروژه منوریل عمل خواهد کرد.

شهردار قم با اشاره به اینکه اختلافی میان شهرداری و دولت در موضوع منوریل وجود ندارد اضافه کرد: مباحثی که تا امروز مطرح بوده اختلاف نیست بلکه نگرانی‌های فنی و اقتصادی است که باید برطرف شود.

سقائیان نژاد با اشاره به اینکه بحث‌ها راجع منوریل تماماً فنی است و سمت و سوی دیگری ندارد گفت: ما می‌خواهیم یک کار با صرفه و صلاح برای مردم قم انجام دهیم.

وی افزود: در جلسه‌ای که در دفتر معاونت اجرای ریاست جمهور برگزار شد، موانع اجرای منوریل دسته بندی شد و برای رفع این موانع برنامه‌ریزی صورت گرفت.

شهردار قم با اشاره به تصمیمات مشترک دولت و مدیریت شهری برای منوریل اضافه کرد: در فاز نخست، ۴.۷ پروژه منوریل به بهره برداری خواهد رسید و در فاز دوم ۶.۸ این پروژه به اتمام می‌رسد.

سقائیان نژاد معتقد است که ادامه این پروژه پس از ۶.۸ کیلومتر یعنی از پارک سوار شمالی تا مصلی نیازمند اقدامات کارشناسی و مطالعاتی برای یک تصمیم به صرفه است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با اجرای منوریل، خط B متروی قم حذف خواهد شد گفت: به هیچ وجه نمی‌خواهیم یک پروژه راه بیفتد و یک پروژه تعطیل شود.

شهردار قم اظهار کرد: خط A و B مترو جز لاینفک حمل و نقل ریلی در شهر قم است که در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر قم نیز به آنها تاکید شده و قطعاً استاندار محترم برای حفظ این خط همراه مردم هستند.

کد خبر 749808

دیگر خبرها

  • بیکاری جوانان از مهم‌ترین معضلات آبادان است
  • دولت و شهرداری قم در موضوع مونوریل اختلافی ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است
  • تور بازدید خط ۱۰ مترو تهران
  • دولت و شهرداری قم در موضوع منوریل اختلافی ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است
  • آغاز احداث متروی رباط کریم
  • مصاف صنعت نفت آبادان و هوادار تهران
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • آغاز احداث مترو رباط کریم در امتداد خط یک مترو
  • آغاز احداث مترو رباط کریم
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم