Web Analytics Made Easy - Statcounter

اشتباه و تصوری که همه افراد دارند این است که قطار شهری از خیابان چهارباغ به صورت مستقیم از زیر سی‌وسه پل رد شده است اما چنین نیست. در واقع مترو سی‌وسه پل را دور زده است و با نزدیک‌ترین فاصله که در پایه جنوبی است ۴۰ متر فاصله دارد و با قسمت مرکزی سی‌وسه پل نزدیک ۹۰ تا ۱۰۰ متر فاصله دارد.

به گزارش خبرنگار ایمتا، حمیدرضا طراوت در نشست تخصصی "مترو اصفهان و حفاظت از آثار میراث فرهنگی و جهانی" با بیان اینکه اقدامات مورد نیاز حفظ آثار تاریخی که بر عهده سازمان قطار شهری قرار دارد، انجام شده است، اظهار کرد: اکثر شهرهای تاریخی جهان مثل رم، بارسلونا، پاریس، دارای خطوط گسترده مترو هستند و اگر این شهرها بیشتر از اصفهان آثار تاریخی نداشته باشند، کمتر از اصفهان هم نیستند اما مهم‌ترین نکته‌ای که همیشه از سوی برخی افراد مطرح می‌شود این است که شاید نوع خاک، نوع ساختمان و برخی موارد دیگر در این شهرها با شهر اصفهان متفاوت باشد و یا اینکه شرایط اجرایی در این شهرها امکان‌پذیر باشد اما در اصفهان امکان اجرا وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شهرهای رم، بارسلونا، پاریس از لحاظ جنس خاک و مصالح به کار رفته در قطار شهری مقاومت زیادی داشته و نمونه‌های آن‌ها را می‌توان در اصفهان پیدا کرد. به طور مثال خاک شهر رم خیلی ضعیف‌تر از خاک اصفهان است اما با این وجود این شهرها حدود هفت یا هشت خط مترو دارد و یکی از مهم‌ترین خطوط مترو شهر رم خط سه این شهر است که  که از نزدیک ۱۱ آثار باستانی این شهر می‌گذرد. این شهر نزدیک به ۲۰ سال است که در حال احداث خط سه است و با مشکلاتی که ما مواجه هستیم آن‌ها هم روبه‌رو هستند.

اقدامات حوزه احداث قطار شهری تاییدیه میراث را دارد

مدیر تحقیق و توسعه و مشاور امور میراث فرهنگی اصفهان گفت: خطوط متروی استانبول نیز از نزدیک آثار تاریخی این شهر می‌گذرد و مدت ۱۰ سال است که توانسته قطار شهری را استانبول را به اتکای نیروهای متخصص امریکایی و اروپایی احداث است.

طراوت خاطرنشان کرد: مهم‌ترین اقدامات انجام شده توسط میراث و قطار شهری، نقشه راه نوشته شده است که کمیته ای پنج نفره‌ متشکل از سه کارشناس از میراث فرهنگی، یک کارشناس از استانداری و یک کارشناس از شهرداری هستند و قرار بر این شده است که هر اقدامی در چهارباغ انجام می گیرد به این کمیته پنج نفره ارجاع شود تا پس از بررسی‌های فنی به تایید برسانند. ضمن اینکه ۱۷ نفر از مسوولان کشور نقشه راه را امضا کرده و کمیته پنج نفره را تایید کرده‌اند.

وی اضافه کرد: هر اقدامی که از سال ۹۳ تا کنون در حوزه احداث قطار شهری به انجام رسیده است بدون استثنا تاییدیه میراث فرهنگی کشور و استان را دارد.

مدیر تحقیق و توسعه و مشاور امور میراث فرهنگی اظهار کرد: از دیگر اقدامات این است که هر اقدامی که در ایستگاه امام حسین(ع) و انقلاب انجام گرفته است به صورت ۲۴ ساعت زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی بوده است. در مجموع قبل از شروع هر اقدامی عملیات اجرایی باستان‌شناسی صورت گرفته است و می‌توان گفت که یکی از بزرگ ترین باستان‌شناسی های شهری در اصفهان انجام شده است.

۹ میلیون تومان برای حفظ میراث تاریخی خط یک چهارباغ

طراوت گفت: تا کنون بابت حفظ آثار میراث فرهنگی نزدیک به ۹ میلیارد تومان به صورت مستقیم در خط یک خیابان چهارباغ بابت حفظ آثار میراث فرهنگی هزینه شده است.

وی در مورد یک شایعه‌ مبنی بر اینکه سازمان یونسکو گفته است از خط یک مترو استفاده نکنید، تاکید کرد: مطالعات قطار شهری اصفهان و تعیین مسیر خطوط، با همکاری سازمان ملل تحت عنوان "UNDP" برنامه توسعه سازمان ملل، انجام شده است. سازمان با همکاری استانداری اصفهان طراحی خطوط مترو اصفهان را انجام داده‌اند. خطوط مترو اصفهان توسط شرکتی زیرنظر سازمان ملل انجام شده است.

مدیر تحقیق و توسعه و مشاور امور میراث فرهنگی افزود: نوع فرش به کار برده شده کلیه ارتعاشات را تا سطح استاندارد پایین آورده و به یک سوم حد مجاز رسانده است. باستان‌شناسان در ایستگاه امام حسین(ع) آبراهه تاریخی را حین عملیات اجرایی پیدا کردند که این آبراهه طبق آخرین استانداردها حفظ شد و در حال  برنامه‌ریزی هستیم تا این آبراهه به صورت حضوری یا از طریق تلویزیون قابل بازدید باشد.

وی افزود: از آنجایی که عملیان های باستان‌شناسی بسیاری در مرکز شهر انجام شد به درخواست میراث فرهنگی پایه‌های کاخ جهان نما که خارج از ایستگاه مترو بود شناسایی و حفظ شد و در حال حاصر به‌صورت سایت موزه شهری نگهداری می‌شود.

سیستم آنلاین مستمر برای تنظیم ارتعاشات بلندمدت

طراوت گفت: برای اطمینان از سیستمی که ادعا شده ارتعاشات را کنترل می‌کند. ارتعاشات طی چندین مرحله سنجیده شده است و همه مراحل زیر ارتعاشات زیر حد مجاز بوده است و مساله‌ای که برای ما اهمیت دارد، ارتعاشات در دراز مدت است. سیستم آنلاین مستمر برای این منظور است که نشان دهیم اگر پنج یا سال آینده خطوط مترو استهلاک پیدا کرد اعلام هشدار دهد و سیستم آنلاین در حال نصب در خطوط است.

مدیر تحقیق و توسعه و مشاور امور میراث فرهنگی در خصوص اینکه قظار شهری چگونه از کنار سی‌وسه پل رد شده است، تصریح کرد: اشتباه و تصوری که همه افراد دارند این است که قطار شهری از خیابان چهارباغ به صورت مستقیم از زیر سی‌وسه پل رد شده است اما چنین نیست. در واقع مترو سی‌وسه پل را دور زده است و با نزدیک‌ترین فاصله که در پایه جنوبی است ۴۰ متر فاصله دارد و با قسمت مرکزی سی‌وسه پل نزدیک ۹۰ تا ۱۰۰ متر فاصله دارد. میراث فرهنگی در مطالعاتی که داشته است درخواست کرد فاصلۀ بر تونل تا سی‌وسه پل ۲۶ متر باشد در حالی که این فاصله ۴۰ متر شده است.

طراوت در مورد ترک‌های سی‌وسه‌پل اظهار کرد: ترک‌ها ناشی از مترو نیست بلکه ناشی از بتونی است که ۴۰ سال گذشته بر روی سی‌وسه‌ پل اجرا شده است و در اصل درزهای انبساط و انقباض است و ترک نیست و برای عبور ماشین‌ها و کامیون مقاوم‌سازی شده است.

تایید نحوه اجرا و عملیات تونل خط یک مترو از سوی یونسکو

طراوت خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۳ هیاتی از ایکوموس به نمایندگی از یونسکو به ایران آمد و کلیه موارد قطار شهری را بررسی کردند. طبق گزارشات هیات ارزیابی صراحتاً نحوه اجرا و عملیات تونل خط یک در محور چهارباغ تأیید شده است و تمام مواردی که مدنظر داشته‌اند در این خط اجرا شده است و گزارش به یونسکو ارایه شده است و به تصویب یونسکو رسید و خط یک قطار شهری در سال ۲۰۱۳ از دستور کار یونسکو خارج شده است.

وی اضافه کرد: سال ۲۰۱۳ به دلیل دغدغه‌ها و تجاربی که بر روی خط یک مترو داشتیم یونسکو درخواست کرد که در مورد خط دو نیز بررسی‌های لازم انجام شود و گزارشات به یونسکو ارایه شود. در برنامه‌ریزی‌هایی که برای خط ۲ انجام شر از کارشناسان ایکوموس و از مسوول سازه‌های تاریخی دعوت کردیم تا به عنوان نهاد عالی، اتفاقات انجام شده را بررسی کنند.

خط دو مترو میدان امام(ره) را دور زد

مدیر تحقیق و توسعه و مشاور امور میراث فرهنگی افزود: در سال ۲۰۱۵ گزارشی تهیه و به کمیته میراث جهانی یونسکو ارجاع داده شد که بر اساس آن مسیر خط ۲ مترو دقیقاً از زیر میدان امام(ره) رد می‌شد و به تأیید یونسکو رسید اما باتوجه به اینکه ممکن بود عملیات باستان‌شناسی، مقاوم‌سازی آثار تاریخی و معضلات فرهنگی در میدان امام(ره) به وجود آید و عملیات احداث خط ۲ مترو به دلیل اقداما باستان شناسی حدود هفت سال به تأخیر بیفتد بنابراین  تصمیم گرفته شد که خط ۲ مترو میدان امام(ره) را دور بزند و برخلاف تأییدیه یونسکو برای عبور خط ۲ مترو از زیر میدان امام(ره) اما به دلیل طولانی شدن پروژه و افزایش هزینه‌ها ترجیح داده شد میدان امام(ره) را دور بزنیم.

وی گفت: تا کنون نزدیک به ۹ میلیارد تومان هزینه مستقیم و سه میلیارد تومان هزینه غیرمستقیم برای خط یک مترو هزینه شده است و هزینه‌ دیگر پروژه‌ها که از میراث فرهنگی ناشی شده است ۲۰ میلیارد تومان است که جمعاً حدود ۳۲ میلیارد تومان برای حفظ میراث فرهنگی به صورت مستقیم و غیر مستقیم تا کنون هزینه شده است.

طراوت در مورد سنگفرش‌های تاریخی در ایستگاه‌های مترو، اظهار کرد: سنگفرش‌ها به صورت کامل حفظ، نگهداری و شماره‌گذاری شده است و زمانی که تمامی ایستگاه‌ها به بهره‌برداری برسد سنگفرش‌ها در جای خود به صورت سایت موزه در معرض نمایش عموم قرار داده می‌شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: متروي اصفهان ميراث فرهنگي اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي اصفهان در مسیر امید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۵۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد

معاون امور مجلس،حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: خانه انصاری ارومیه در آینده نزدیک با کاربری جدید آماده میزبانی از گردشگران خواهد شد.

به‌گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، جواد واحدی در بازدید از پروژه مرمتی خانه انصاری شهرستان اظهار کرد: خانه انصاری ارومیه از جمله خانه‌های قدیمی این شهرستان بوده که با تحویل به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی اقدامات مرمتی آن آغاز شده و امید است در آینده نزدیک با کاربری جدید آماده میزبانی از گردشگران باشد.

وی افزود: مرمت این بنای تاریخی در چند فصل انجام می‌شود و در این فصل مرمت و به‌سازی سازه‌ای بنا، حذف الحاقات نامتناجس و آسیب‌رسان و ساماندهی و اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی انجام می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی افزود: انجام مرمت‌های معماری اعم از نازک‌کاری و اجرای کف‌سازی متناسب، بازسازی بخش‌های تخریب شده بنا مطابق الگوی تاریخی، ساماندهی و محوطه‌سازی بنا و نیز اجرای دیوار محوطه حیاط ضلع جنوبی جزو اقداماتی مرمتی این بنا هستند.

کد خبر 749457

دیگر خبرها

  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • ◄ خط 4 متروی مشهد به شهرک مهرگان نمی رسد؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ۷۰ درصد ریل‌گذاری مترو کرج انجام شده است
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد